ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος! Με ταχύτητα ρεκόρ εξαπλώνεται παγκοσμίως ο ιός Ζίκα!

Κίνδυνος! Με ταχύτητα ρεκόρ εξαπλώνεται παγκοσμίως ο ιός Ζίκα!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αστραπιαία εξάπλωση του ιού Ζίκα, που συνδέεται με αρκετές γενετικές ανωμαλίες σε μωρά στη Νότια Αμερική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκτιμά ότι μπορεί να επηρεάσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους στην αμερικανική ήπειρο. Στελέχη του ΠΟΥ θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να αποφασίσουν τη λήψη μέτρων.

«Πέρσι ο ιός εντοπίστηκε στην Αμερική. Εκεί τώρα εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο. Έως σήμερα έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 23 χώρες και διάφορες περιοχές. Το επίπεδο συναγερμού είναι εξαιρετικά υψηλό», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν από έξι έως εννέα μήνες για να επιβεβαιωθεί εάν ο Ζίκα είναι η πραγματική αιτία για τις γενετικές ανωμαλίες που εντοπίζονται σε μωρά. Στη Βραζιλία, έχουν εντοπιστεί περί τα 3.700 μωρά που παρουσιάζουν μικροκεφαλία.

«Από τα όσα γνωρίζουμε για τη μικροκεφαλία, προκύπτει ότι είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Ξέρουμε ότι το 90% αυτών των παιδιών μπορεί να έχουν διανοητικές και κινητικές αναπηρίες», δηλώνει γυναικολόγος στη Βραζιλία.

Οι γιατροί εκτιμούν επίσης ότι τα παιδιά αυτά μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ανάπτυξη και την όρασή τους. Για αυτό τονίζουν ότι στα μωρά πρέπει να παρέχεται ειδική φροντίδα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top