Ανείπωτος πόνος: Άλλοι 33 νεκροί στο Αιγαίο, τουλάχιστον 5 παιδιά

Ανείπωτος πόνος: Άλλοι 33 νεκροί στο Αιγαίο, τουλάχιστον 5 παιδιά

Τουλάχιστον 33 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στ΄ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε ένα νέο ναυάγιο στη θάλασσα του Αιγαίου, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αρχικά εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής είχε κάνει λόγο για 10 νεκρούς.

Άλλοι μετανάστες, των οποίων ο αριθμός δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, αγνοούνται. "Είμαστε πολύ λυπημένοι. Τουλάχιστον είκοσι από τους φίλους μας αγνοούνται", δήλωσε κλαίγοντας ένας από τους συντρόφους τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

Κάτοικοι της περιοχής μετέχουν ως εθελοντές μαζί με μέλη της ακτοφυλακής και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα άψυχα σώματα των θυμάτων έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες και έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE