ΥΓΕΙΑ

Στην Κύπρο ο Επίτροπος ΕΕ για Θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Στην Κύπρο ο Επίτροπος ΕΕ για Θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκαΐτις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο 64χρονος Λιθουανός Επίτροπος θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ενώ θα έχει συνάντηση και με τα μέλη των Κοινοβουλευτικών  Επιτροπών Υγείας και Γεωργίας.

Επίσης, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα παρακαθίσει σε διάλογο με Κύπριους φοιτητές.

Τα καθήκοντα του Επιτρόπου περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της πολιτικής για την ασφάλεια των τροφίμων της ΕΕ, τη διασφάλιση ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την ικανότητα της ΕΕ για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων σε περίπτωση πανδημίας ή κρίσεων στην ασφάλεια των τροφίμων, την επανεξέταση των νόμων που υποχρεώνουν την Επιτροπή να εγκρίνει τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ακόμη και όταν η πλειοψηφία των εθνικών κυβερνήσεων αντιτίθεται, την συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις επιδόσεις των εθνικών συστημάτων υγείας, και τη συμβολή στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στις εθνικές υπηρεσίες υγείας σε μια περίοδο έντονων πιέσεων στα δημόσια οικονομικά.

Ο Επίτροπος σπούδασε Ιατρική (καρδιοχειρουργική) καθώς και Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας (2012-2014), Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top