ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζέτα Αιμιλιανίδου: «Δέκα εκατομμύρια θα κοστίσει η Άδεια Πατρότητας»

Ζέτα Αιμιλιανίδου: «Δέκα εκατομμύρια θα κοστίσει η Άδεια Πατρότητας»

Αναφορικά με τη συζήτηση για επιβολή το θεσμού άδειας πατρότητας, ο οποίος αναφέρεται σε άδεια από την κανονική εργασία, για πατέρες νεογέννητων, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ανέφερε ότι θα είναι σημαντικές οι οικονομικές επιπτώσεις.

Δέκα εκατομμύρια ευρώ επιπρόσθετο κόστος θα δημιουργήσει η εισαγωγή του θεσμού της άδειας πατρότητας, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του Υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφερε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, σήμερα στη Βουλή.

Ενημερώνοντας την Υποεπιτροπή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας για το νέο Σχέδιο Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής για τα έτη 2016 και 2017, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι με βάση αναλογιστική μελέτη η εισαγωγή του θεσμού της άδειας πατρότητας θα έχει επιπρόσθετο κόστος €10 εκ. και εξυπακούει αύξηση των εισφορών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να γίνει. Είναι και επιταγή της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα». Η Υπουργός είπε ότι θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το θέμα ώστε να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για την εφαρμογή του.

Στην Ελλάδα, ο πατέρας ενός νεογέννητου παιδιού δικαιούται άδεια πατρότητας δύο ημερών και μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας με σκοπό την φροντίδα του παιδιού  χωρίς καμία μείωση στην κανονική αμοιβή, βάσει νόμου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top