ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΦΕΝ.ΑΞΙΚ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας

Η ΦΕΝ.ΑΞΙΚ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας

Η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ) εξέδωσε ανακοίνωση τύπου την Παρασκευή (05/02) με τίτλο «Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Εργαζόμενους της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας».

Η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ), η οποία συνέρχεται σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.Εμείς οι φοιτητές του ΑΞΙΚ, οι αυριανοί εργαζόμενοι στον τομέα της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, ενώνουμε τη φωνή μας, στον αγώνα που ξεκινάτε, για να διασφαλίσετε τα δικαιώματα σας.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας, στην απόφαση σας να προχωρήσετε στη λήψη απεργιακών μέτρων σε όσα ξενοδοχεία δεν επαναφέρουν τους μισθούς και τα ωφελήματα σας, καθώς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων όπως έπρεπε να πράξουν από την 1/1/2016.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα τόσο των φοιτητών όσο και των εργαζομένων από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης – Τρόικα δεν έχει σταματημό. Ως φοιτητές έχουμε δεχτεί μια σειρά από τις αποκοπές των δικαιωμάτων μας, με αποκορύφωμα το κουτσούρεμα της φοιτητικής χορηγίας και του φοιτητικού πακέτου, με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού συμφοιτητών μας. Επιθέσεις που δεχτήκατε και εσείς με τις αποκοπές μισθών και απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων.

Η μόνη απάντηση, για να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας, είναι η οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top