ΠΑΦΟΣ: Αντιδρούν οι κάτοικοι από την καύση σκουπιδιών στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας

ΠΑΦΟΣ: Αντιδρούν οι κάτοικοι από την καύση σκουπιδιών στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας

Ο σκυβαλότοπος της Μαραθούντας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων αλλά και των παιδιών τους και ζητούν το άμεσο κλείσιμο του λένε οι κάτοικοι που γειτνιάζουν της περιοχής.

Σε δυναμικά μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής Μαραθούντας, των οποίων οι κατοικίες γειτνιάζουν με το σκυβαλότοπο της Μαραθούντας, όπως δημοσιεύει το ΚΥΠΕ. 

Τα σκουπίδια που καίγονται στον παράνομο σκουπιδότοπο Μαραθούντας δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουν με καρκινογόνες αναθυμιάσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων της περιοχής σημειώνει, επίσης, μέσω της ανακοίνωσης της, πως τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή δεν είναι καθόλου τυχαία αφού ο αέρας που αναπνέουν οι κάτοικοι εδώ και χρόνια μολύνεται από τον σκουπιδότοπο Μαραθούντας με διοξίνες.

Όπως αναφέρεται, το προηγούμενο καλοκαίρι ο "Χώρος Απόρριψης Αδρανών Υλικών" στη Μαραθούντα είχε κλείσει με πρωτοβουλία του Δήμου Γεροσκήπου και τα σκουπίδια καλύφτηκαν με χώμα.

Δυστυχώς, αναφέρεται, ο χώρος αυτός επαναλειτούργησε με προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο εν λόγω χώρος θα λειτουργούσε προσωρινά και μετά θα έκλεινε οριστικά.

Ωστόσο, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι έχουν παρέλθει μήνες και ο σκυβαλότοπος λειτουργεί ακόμα δηλητηριάζοντας τα παιδιά τους.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων κατοίκων επισημαίνει, επίσης, πως το τοξικό νέφος από τις φωτιές μολύνει την ατμόσφαιρα και η κατάσταση είναι αφόρητη.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στις 17:30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Πάφου σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE