Δεν έχει «κάτσιμο» η γερμανική αστυνομία - Ακόμη μια έφοδος σε διαμέρισμα υπόπτων τζιχαντιστών

Δεν έχει «κάτσιμο» η γερμανική αστυνομία - Ακόμη μια έφοδος σε διαμέρισμα υπόπτων τζιχαντιστών

Η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα διαμερίσματα δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργάτες τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ομoσπονδιακού εισαγγελέα.

Η επιχείρηση έγινε κοντά στην Μάιντς, στη δυτική Γερμανία. Οι αρχές υποψιάζονται ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στον συριακό εμφύλιο ως μέλη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, είπε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καμία ένδειξη για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης» στη Γερμανία. Οι δύο έχουν ήδη ανακριθεί, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Spiegel, ένας από τους δύο εικάζεται ότι μπορεί να είναι υψηλόβαθμος διοικητής στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο 32χρονος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε με το ΙΚ στην πόλη Ντέιρ ελ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας και έφτασε στη Γερμανία το περασμένο φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία έκανε εφόδους στο Βερολίνο και άλλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, συλλαμβάνοντας δύο άντρες που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το ΙΚ και γιατί προετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE