Βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών του, είναι μόλις 23 ετών, είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος αρτοποιός στην Ευρώπη και είναι Έλληνας.
Από πέντε χρονών ο Σταύρος Ευαγγέλου έφτιαχνε τούρτες και ψωμιά, στο εργαστήριο των γονέων του στου Ζωγράφου.
Βρίσκει την καλύτερη σχολή στην πόλη Μίνστερ της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου με τη βοήθεια του δυαδικού συστήματος, τις μισές ώρα διδάσκεται τη θεωρία και τις υπόλοιπες πειραματίζεται στην πράξη, σε αρτοποιείο.
«Στην αρχή δεν ήξερα και τα καλύτερα γερμανικά», λέει στη Deutsche Welle ο Σταύρος Ευαγγέλου, «αλλά μάθαινα και μιλούσαμε τη γλώσσα τη φουρναρέικη. Ο καθηγητής μου με στήριξε πολύ, έγινε μέλος της οικογένειάς μου».
Το ταλέντο του νεαρού Έλληνα αναγνωρίζεται αμέσως.
Μαζί με μια Γερμανίδα συνάδελφό του από τη Βάδη - Βυρτεμβέργη, τη Τάνια Ανγκστεμπέργκερ, έφτιαξε μία λύρα, φυσικά ολόκληρη από φαγώσιμα υλικά και απέσπασε το πρώτο βραβείο.
Βραβείο για τα καλύτερα ψωμιά, για το καλύτερο κρουασάν, για την καινοτομία προϊόντων και γεύσεων και το τέταρτο που αφορά στη δημιουργικότητα πάνω στο βασικό θέμα του διαγωνισμού, που ήταν η πατρίδα.
Πρόκειται για μια προτομή πάνω σε αρχαιοελληνικό κίονα με φόντο μια λύρα.
«Προσπάθησα να δέσω την Ευρώπη με τη Γερμανία και την Ελλάδα. Εκείνο που άρεσε ιδιαίτερα ήταν οι συνδυασμοί. Για παράδειγμα, έφτιαξα κρουασάν και έβαλα μέσα λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, με φέτα και βασιλικό. Αν το φάτε, είναι φοβερό, μοναδικό σε γεύση. Πήρα την Ελλάδα, τη συνέδεσα με τη Γερμανία και έβαλα ως βάση την Ευρώπη».
Ο πατέρας του Σταύρου έχει ένα μεγάλο αρτοποιείο στην Αθήνα. Πως βοηθάει το γιο του από μακρυά, στέλνοντας του στη Γερμανία μαχλέπι. Το βάζει σε ψωμάκια και τσουρέκια και μαγεύει τους κριτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις