Πολιτικό Παρασκήνιο: Άλλος για Υπουργείο τράβηξε και άλλος για Δημόσια Υπηρεσία

Πολιτικό Παρασκήνιο: Άλλος για Υπουργείο τράβηξε και άλλος για Δημόσια Υπηρεσία

Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται γύρω από τις μελλοντικές κινήσεις των δυο βουλευτών του ΔΗΚΟ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η απόφαση της Αθηνάς Κυριακίδου και του Μάριου Κάρογιαν, να μην κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν λίγο πολύ αναμενομένη, μιας και οι δυο τους αποτελούσαν ξένο σώμα, από την περίοδο της εκλογής του Νικόλα Παπαδόπουλου στην ηγεσία του ΔΗΚΟ.

Από εκεί και πέρα τα ονόματα των δυο «παίζουν» σε διάφορα πηγαδάκια για διάφορες θέσεις…

Όλα αυτά βεβαία θα εξαρτηθούν και από τα ποσοστά που θα εξασφαλίσει το ΔΗΚΟ υπό τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Να θυμίσουμε ότι επί Κάρογιαν το 2011 στις βουλευτικές, το κόμμα, εξασφάλισε ποσοστό 15,76% και 9 έδρες.

Σε περίπτωση που τα ποσοστά του Νικόλα Παπαδόπουλου κινηθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, Μάριος, Αθηνά και σια, αναμένεται ότι θα αμφισβητήσουν ευθέως την ηγεσία του κόμματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που ο Παπαδόπουλος συγκρατήσει ή πόσο μάλλον ενισχύσει δυνάμεις, τότε η φωνή της «Καρογιανικής» πτέρυγας θα εξατμιστεί παντελώς από το κόμμα.

Μάριος Κάρογιαν και Αθηνά Κυριακίδου θα είναι χρήσιμοι για την κυβέρνηση δεδομένης της στήριξης τους στον Νίκο Αναστασιάδη ενόψει του μελλοντικού δημοψηφίσματος.

Έτσι, το όνομα του Μάριου Κάρογιαν, ακούγεται έντονα για υπουργοποίηση στον επικείμενο ανασχηματισμό και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Για την Αθηνά Κυριακίδου, αυτό που ακούγεται είναι ότι θα διοριστεί στην πενταμελή Εκπαιδευτική Υπηρεσία, με μισθολογική κλίμακα Α16.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect