ΙΣΡΑΗΛ: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας

ΙΣΡΑΗΛ: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας

Πέντε Παλαιστίνιοι, μεταξύ των και δύο έφηβοι, σκοτώθηκαν συνολικά χθες από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε διαφορετικά επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και το στρατό του Ισραήλ.

Δύο Παλαιστίνιοι άνδρες σκοτώθηκαν όταν άνοιξαν πυρ κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν αμέσως στα πυρά, σκοτώνοντάς τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους οι οποίοι πέταγαν πέτρες σε αυτοκίνητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και αφού ένας από τους δύο άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς.

Σε τρίτο επεισόδιο την ίδια μέρα, ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν παραστρατιωτικό αστυνομικό σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ, είπε η αστυνομία. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, οι δύο νεαροί ήταν 15 χρονών.

Ο Γουάσεφ Αμπού Μπάκερ, ένας 56χρονος κάτοικος της περιοχής, είπε στο Ρόιτερς ότι αφού άκουσε πυροβολισμούς, οδήγησε σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από το έδαφος όπου κείτονταν ένας από τους νεαρούς.

"Ο στρατιώτης μού φώναξε να κάνω πίσω και τον πυροβόλησαν - ίσως με 12 σφαίρες", είπε. Δεν μπορούσε να δει αν ο νεαρός ήταν οπλισμένος. Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε μέσω του δικτυακού ιστότοπου Tweet μια φωτογραφία που έδειχνε ένα αυτόματο Μ-16 στο έδαφος, το οποίο είπε πως ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των στρατιωτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Οι Προέδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ θα συναντηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενόψει της επικείμενης κοινής σύσκεψης των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Οργανώσεων την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της ΑΤΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE