ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλέβανε αμάξι, τρακάρανε αμάξι, κλέβανε οδηγό...και πάλι απ' την αρχή...

Κλέβανε αμάξι, τρακάρανε αμάξι, κλέβανε οδηγό...και πάλι απ' την αρχή...

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους. Φαίνεται πως οι δράστες εντόπιζαν το θύμα τους και εμβόλιζαν το όχημά του με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν και δια της βίας να "ξαφρίσουν" τον οδηγό από χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Συνολικά η αστυνομία σημείωσε δεκαέξι υποθέσεις ληστειών και δύο κλοπών, οι οποίες συνέβησαν με τον τρόπο αυτό. Συνελήφθησαν επιπλέον ένας ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή και ένας άλλος ανήλικος ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα για ληστείες.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Η σύλληψη προέκυψε τις πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Από την έρευνα και κατ' οίκον ελέγχους, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 18, 19, 25 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο που θεωρούνται συνεργοί τους. Οι αρχές συνέλαβαν επίσης ένα Έλληνα άνδρα και έναν ανήλικο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα για ληστείες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα καθ’ έξη και κατά συναυτουργία. Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες καθώς και δέκα ναρκωτικά χάπια.

Πως δρούσε η οργάνωση

Όπως αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και έξι μήνες εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εμβόλιζαν διερχόμενα αυτοκίνητα ή τα παρεμπόδιζαν να συνεχίσουν την πορεία τους και στη συνέχεια υποχρέωναν τους οδηγούς τους να αποβιβαστούν. Οι συλληφθέντες κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και δια της βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, φαίνεται πως οι... πολιορκητικοί κριοί των εγκληματιών, τα οχήματα δηλαδή με τα οποία προκαλούσαν το τροχαίο, τα έκλεψαν κατά κανόνα βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης ήταν συγκεκριμένος, με έναν από αυτούς να εμβολίζει τον άτυχο διερχόμενο οδηγό και τα υπόλοιπα μέλη να πραγματοποιούν τη βίαιη επίθεση εναντίον του, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Δύο από αυτούς φρόντιζαν να εξασφαλίσουν το όχημα με το οποίο πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι υποθέσεις ληστειών και δύο κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top