ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της νομικής επιστήμης θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), έπειτα από πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής και ειδικά του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίνου Αλιβιζάτου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θεωρεί ότι πέραν της επιστημονικής σημασίας της αναγόρευσης του Προέδρου της Κύπρου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής, ενισχύονται ηθικά μέσω αυτής και οι προσπάθειές του για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Παρούσα στην τελετή θα είναι και η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.

Κατά το εθιμοτυπικό, ο Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος θα κάνει την προσφώνηση για την αναγόρευση, και ο Καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος θα παρουσιάσει το σχετικό έπαινο. Ακολουθεί η περιένδυση του τιμώμενου, αναγιγνώσκονται τα ψηφίσματα βάσει των οποίων γίνεται η αναγόρευσή του, και στο τέλος απευθύνει εκείνος την ομιλία του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει πως θεωρεί «υψίστη τιμή» αυτήν που του περιποιεί  το Πανεπιστήμιο Αθηνών και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ήδη συντάσσει μόνος την ομιλία που θα εκφωνήσει στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών στο ιστορικό κτίριο των Προπυλαίων επί της οδού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αλιβιζάτος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ειδικώς για το θέμα της βράβευσής του.

«Ήταν η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε από κοντά. Είχαμε μια ωραία και μακρά συζήτηση όχι μόνο για τα τυπικά της εκδήλωσης, αλλά και για την Κύπρο ως σταυροδρόμι νομικών πολιτισμών, που είχε μεγάλο ενδιαφέρον διότι ο Πρόεδρος είναι και δεινός νομικός», ανέφερε στο ΚΥΠΕ.

Συζητήθηκαν βεβαίως και τα περί των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού που άλλωστε, όπως επισημαίνει και ο Έλληνας καθηγητής, έχει ενδιαφέρουσες και περίπλοκες νομικές προεκτάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top