Ο ιός Ζίκα χρειάζεται 56 εκατ. δολάρια για να καταπολεμηθεί

Ο ιός Ζίκα χρειάζεται 56 εκατ. δολάρια για να καταπολεμηθεί

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι χρειάζονται 56 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβανομένης και της εσπευσμένης κατασκευής εμβολίων και της διαγνωστικής.

Το ποσό αυτό, που περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο τον ΠΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον έλεγχο του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει τώρα εξαπλωθεί σε 39 χώρες και έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες στη Βραζιλία, καθώς και σε ερευνητικές μελέτες.

«Οι ερευνητικές μελέτες χρειάζονται έτσι ώστε να αποτιμήσουμε: 1) την παρουσία του ιού Ζίκα στο σπέρμα και σε άλλα σωματικά υγρά, περιλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και 2) την πιθανή μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής και από τη μητέρα στο έμβρυο», αναφέρει το Πλαίσιο Στρατηγικής Ανταπόκρισης και Σχέδιο Κοινής Επιχείρησης του ΠΟΥ, που εκδόθηκε στη Γενεύη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Κρίσιμη συνάντηση αύριο στο Προεδρικό - Χριστοδουλίδης και Ολγκίν συζητούν την επόμενη μέρα στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις τρεις και τέταρτο το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE