ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφώνημα από διευθυντή ιδιωτικού σχολείου στον πρόεδρο της ΚΟΠ

Τηλεφώνημα από διευθυντή ιδιωτικού σχολείου στον πρόεδρο της ΚΟΠ

Ουκ ολίγες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της ΚΟΠ και του Pascal.

Μπορεί δημοσίως να μην εκδηλώθηκε η δυσαρέσκεια ατόμων που ασχολούνται με τον τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, ωστόσο ανεπίσημα έχουν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις για την συμφωνία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο. «Με ποια κριτήρια προχώρησαν στη συμφωνία με το εν λόγω σχολείο και απέκλεισαν άλλα;» μας ανέφερε συγκεκριμένα, επηρεαζόμενο άτομο.

Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, μάλιστα, αποδέκτες σχετικών τηλεφωνημάτων από υπεύθυνους άλλων ιδιωτικών σχολείων έχουν γίνει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κώστας Κουτσοκούμνης, αλλά και ο Βοηθός Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου.

Στελέχη άλλων ιδιωτικών σχολείων θεωρούν ότι η ΚΟΠ θα έπρεπε να προκηρύξει προσφορές και να ακολουθήσει διαφανή διαδικασία εφόσον ήθελε μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μας ανέφερε άτομο με υψηλή θέση σε ιδιωτικό σχολείο: «Γιατί αποκλείουν άλλα τέσσερα τουλάχιστον σχολεία που έχουν επενδύσει στο ποδόσφαιρο με προσλήψεις καταρτισμένων εκπαιδευτικών, οργάνωση και έξοδα; Εφόσον η Ομοσπονδία ήθελε να συνεργαστεί με εκπαιδευτήρια, γιατί δεν το έπραξε μέσω του υπουργείου Παιδείας; Αν δεν ήθελε την εμπλοκή του Υπουργείου, θα μπορούσε κάλλιστα να προκηρύξει προσφορές και να υπάρχει διαφάνεια στην επιλογή του ιδιωτικού σχολείου. Με τον τρόπο που χειρίστηκε η Ομοσπονδία το θέμα, δίνει και αφορμή για ποικίλα σχόλια. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια».

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΟΠ και της ιδιωτικής σχολής Πασκάλ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη (18/02) σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «το μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, ανίχνευσης ταλέντων και προώθησης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου».

Στον χαιρετισμό του ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Χάρης Λοϊζίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι η ανάπτυξη μιας ενιαίας φιλοσοφίας στα προγράμματα εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top