Εύσημα έδωσε ο Ντάισελμπλουμ στην Κύπρο! «Μπορεί πλέον να σαν σταθεί μόνη στα πόδια της»

Εύσημα έδωσε ο Ντάισελμπλουμ στην Κύπρο! «Μπορεί πλέον να σαν σταθεί μόνη στα πόδια της»

Το Eurogroup λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την προοπτική της επανένωσης της Κύπρου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επαίνεσε την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο υλοποίησε το πρόγραμμα, τον τρόπο με τον οποίον επιτεύχθηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι και την ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκαν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στοιχεία που συνέβαλαν στην άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι η Κύπρος δεν χρειάστηκε τελικά 2 από τα 10 δις ευρώ του προγράμματος, "γιατί η χώρα μπορεί πλέον να σαν σταθεί μόνη στα πόδια της".

"Κατανοούμε ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική για την επανένωση της νήσου και αυτό λαμβάνεται υπόψη από τους Υπουργούς Οικονομικών", κατέληξε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE