Η Σουηδία μετατρέπει πολυτελή κρουαζιερόπλοια σε ξενώνες μεταναστών

Η Σουηδία μετατρέπει πολυτελή κρουαζιερόπλοια σε ξενώνες μεταναστών

Την μετατροπή πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που κάποτε διέσχιζαν τα νερά της Καραϊβικής και της Βόρειας θάλασσας, σε πλωτούς ξενώνες μεταναστών, ανακοίνωσε επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Σουηδίας.

Οι Σουηδικές αρχές βρίσκονται σύμφωνα με τον εθνικό φορέα μετανάστευσης της χώρας σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία «shipmanagers» για την ενοικίαση του κρουαζιερόπλοιου «Ocean Gala» χωρητικότητας 1.790 επιβατών.

Όπως δήλωσε ο Βίλλυς Άμπεργκ, ο επικεφαλής του τμήματος στέγασης, στην Σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, «είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε ώστε να μην καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε μια στέγη στους μετανάστες που φτάνουν στην Σουηδία».

 Το Ocean Gala ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου όταν πρωτοξεκίνησε τα ταξίδια του ως  MS Scandinavia το 1982.

Η Σουηδία που δέχεται αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 άτομα την εβδομάδα, πρόσφυγες/μετανάστες, αναμένει αυτόν τον αριθμό να δεκαπλασιαστεί το προσεχές διάστημα και μέχρι το καλοκαίρι, όταν και οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν στο πέρασμα Τουρκιάς-Ελλάδας, αυξάνοντας έτσι την μεταναστευτική ροή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Tο Ιράν απειλεί να πλήξει βάσεις και πλοία των ΗΠΑ - Ασφαλείς οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Ισραήλ

Live: Tο Ιράν απειλεί να πλήξει βάσεις και πλοία των ΗΠΑ - Ασφαλείς οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Ισραήλ

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο 78 ανθρώπων. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Τουλάχιστον 3 νεκροί είναι ο απολογισμός των ιρανικών πληγμάτων. Ιρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους αναφέρουν ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει το Ιράν με φριχτές συνέπειες αν χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.  Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις κάτω: