Στο νοσοκομείο κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών - Τραυματίστηκε μετά από επισκεπτήριο - Λεπτομέρειες
Κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού εντοπίστηκε τραυματισμένος από το προσωπικό των φυλακών.
Κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας του Αγίου Μάρωνα στις 7 Φεβρουαρίου, μίλησε για την επιθυμία της Μαρωνιτικής κοινότητας «να αναγνωρίζεται ως εθνική, και όχι μόνο θρησκευτική μειονότητα» σε μια πιθανή ενιαία και ομοσπονδιακή κρατική οντότητα, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μέλλον, αν στο νησί επιτευχθεί η ενοποίηση.
«Για να παραμείνει μια γέφυρα μεταξύ των λαών, η Κύπρος δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να διατηρήσει τους τοίχους, τα εμπόδια και τις διαιρέσεις», είπε ο Καρδινάλιος Sandri.
Μίλησε επίσης για την κατάσταση στο Λίβανο, η οποία ήταν χωρίς πρόεδρο, ο οποίος πρέπει να είναι Μαρωνίτης Χριστιανός, από το Μάιο του 2014.
«Αυτό είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι έχουν ήδη περίμενει για πολύ καιρό, κάτι για το οποίο έχουν ανάγκη, όπως και η περιοχή για σκοπούς της ισορροπίας», είπε.
Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις