ΚΟΣΜΟΣ

Τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» χτύπησαν την Άγκυρα

Τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» χτύπησαν την Άγκυρα

H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που στοίχισε την ζωή σε 28 ανθρώπους αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η οργάνωση υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

«Την 17η Φεβρουαρίου, μία επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στις 18.30 (τοπική ώρα) στους δρόμους της Άγκυρας από έναν μαχητή καμικάζι εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με στρατιώτες της φασιστικής τουρκικής δημοκρατίας» επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΤΑΚ γνωστοποιεί επιπλέον ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας 26χρονος Τούρκος, γεννηθείς στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.

Η οργάνωση είχε πρόσφατα αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με όλμους εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Στην επίθεση της Άγκυρας ένα όχημα όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά ανατινάχθηκε δίπλα σε στρατιωτικά λεωφορεία ενώ περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη να ανάψει σε δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top