ΛΕΜΕΣΟΣ:Χάκαραν email και απέσπασαν 1.000.000 ευρώ από εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο

ΛΕΜΕΣΟΣ:Χάκαραν email και απέσπασαν 1.000.000 ευρώ από εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο

Χακερ παραβίασαν email επιχειρηματία και έδωσαν εντολή να σταλθούν χρήματα στο εξωτερικό

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, καταγγέλθηκε την Κυριακή (21/02) στο Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λεμεσού, υπόθεση κλοπής ενός εκατομμυρίου από λογαριασμό Ευρωπαίου πολίτη. 

Λογιστική εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο και διαχειρίζεται τα οικονομικά εταιρειών προέβη σε αποστολή χρημάτων προς άγνωστο λογαριασμό μετά από εντολή του πελάτη της. Δυστυχώς όμως έπεσε σε παγίδα επιτήδειων χάκερ 

Συγκεκριμένα, στάλθηκε στην λογιστική εταιρεία, email με αποστολέα τον επιχειρηματία και πελάτη της, ο οποίος έδινε εντολή να μεταφερθούν ορισμένα από τα χρήματα του σε χώρα του εξωτερικού.Η μεταφορά των χρημάτων ολοκληρώθηκε, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε πως ο πελάτης του λογιστικού γραφείου δεν είχε δώσει ποτέ τέτοια εντολή.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την  υπόθεση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το τέταρτο έτος διακυβέρνησης, είπε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική.

BEST OF TOTHEMAONLINE