ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι εννοούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την δήλωση: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση».

Τι εννοούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την δήλωση: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση».

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μίλησε στην κηδεία των οστών του Κωστάκη Χριστοφόρου στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον Μουσταφά Ακιντζί.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στον κ. Ακιντζί είπε:  «Εάν όντως ο κ. Ακιντζί επιθυμεί όπως δηλώνει να λύσει το Κυπριακό θα πρέπει να τερματίσει τις στρεψοδικίες, όπως για παράδειγμα τις πλειοψηφίες πληθυσμού και γης, μη επιστροφή της Μόρφου κ.α. και να προχωρήσει μπροστά αποδεχόμενος τις αναγκαίες εδαφικές αναπροσαρμογές οι οποίες θα βοηθήσουν τα μάλα στην ικανοποιητική επίλυση του καυτού ζητήματος του περιουσιακού».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κομμάτι αυτό των δηλώσεων του, είχε μεταδοθεί σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην συνέχεια όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δήλωσε πως:

«Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση. Ευχόμαστε ο Πρόεδρος και ο κύριος  Ακιτζί να καταλήξουν σε λύση στηριγμένη σε αρχές και θα έχουν τη στήριξή μας. Αν ο πρόεδρος καταλήξει σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας υπό τις συνθήκες δίκαιη και βιώσιμη, να γνωρίζει ότι θα δεχθεί τη μήνη όχι μόνο δυνάμεων του κέντρου που τον αντιπολιτεύονται γιατί τάσσονται ενάντια στη λύση ομοσπονδίας, αλλά και δυνάμεων της ακροδεξιάς και της δεξιάς».

Επικοινωνώντας με κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ, μας ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του κ. Χριστόφια: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση»  δεν είχε να κάνει με την περίοδο 2004, αλλά με την πενταετία 2008 – 2013, όταν το ΑΚΕΛ ως κυβερνών κόμμα, δεχόταν τα πυρά όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top