Eπιτάχυνση της λειτουργίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Eπιτάχυνση της λειτουργίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Ομοφωνία σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της λειτουργίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με ορισμό και έκτακτων συνεδριών με σκοπό την ταχεία εξέταση σειράς νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου που εκκρεμούν προ της διαλύσεως της Βουλής, επικράτησε κατά τη σημερινή Σύσκεψη Αρχηγών στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε ότι τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και από άλλους Αρχηγούς ή Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους ηγέρθη στη σημερινή Σύσκεψη θέμα ταχείας εξέτασης και τοποθέτησης από το Σώμα επί σειράς νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που εκκρεμούν.

Και όπως σημείωσε, είναι καθολική και ομόφωνη η θέση της Σύσκεψης Αρχηγών ή Εκπροσώπων κομμάτων ότι θα υπάρξουν και έκτακτες συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα υπάρξει και επιτάχυνση λειτουργίας και συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών έτσι ώστε προ της διαλύσεως της Βουλής να γίνει εφικτή η παραπομπή τους ενώπιον της Ολομέλειας.

Σε ερώτηση κατά πόσο έχουν δοθεί οδηγίες στη Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες, ο κ. Ομήρου είπε ότι οι υπηρεσίες της Βουλής σε πλήρη συνεργασία με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα πράξουν εκείνο που είναι αναγκαίο για να υπάρξει σωστή λειτουργία των Επιτροπών και η ανάλογη κατανομή των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE