Έπεισε 13χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου

Έπεισε 13χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη ενός 40χρονου που συνομιλούσε με 13χρονη μέσω διαδικτύου και κατόρθωσε να την πείσει να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο άντρας συνελήφθη μετά από καταγγελία μητέρας 13χρονης, σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία κατέληξε στην ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία του άντρα και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα αποθήκευσης MicroSD, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE