Γενικός Εισαγγελέας: «Mεγαλύτερη η διαφθορά στο δημόσιο απ' ό,τι νομίζαμε»

Γενικός Εισαγγελέας: «Mεγαλύτερη η διαφθορά στο δημόσιο απ' ό,τι νομίζαμε»

Χείμαρρος ο Γενικός Εισαγγελέας σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Αναφέρει ότι «η διαφθορά είναι πολύ μεγαλύτερη από νομίζαμε» και αποκαλύπτει ότι η νομική υπηρεσία βρίσκεται σε διαδικασία ετοιμασίας εισήγησης για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε η παρεχόμενη προστασία από ποινικές διώξεις για τους βουλευτές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι περιορισμένη.

«Το εύρος της διαφθοράς στο δημόσιο βίο και οι τομείς στους οποίους αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια, είναι μεγαλύτερο απ' ότι πιστεύαμε», τονίζει ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Σημερινή», (28/2), ο κύριος Κληρίδης αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα σαφές κατά πόσον η παρατηρούμενη έξαρση οφείλεται σε πραγματική αύξηση ή κατά πόσον είναι το αποτέλεσμα του διεισδυτικού ελέγχου σε οικονομικής φύσεως συναλλαγές.
Έχει δοθεί το μήνυμα, τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ότι η ατιμωρησία βαίνει προς το τέλος της.


Σε ότι αφορά το θέμα της ασυλίας πολιτειακών αξιωματούχων, ο Κώστας Κληρίδης αποκάλυψε ότι η νομική υπηρεσία βρίσκεται σε διαδικασία ετοιμασίας εισήγησης για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε η παρεχόμενη προστασία  από ποινικές διώξεις για τους βουλευτές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι περιορισμένη, στο απολύτως αναγκαίο για διασφάλιση της ανεμπόδιστης επιτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ρήγμα στον ΔΗΣΥ με παρέμβαση Χάρη: «Δεν στηρίζω Αβέρωφ» – Βολές για πολιτικό εκβιασμό και παρασκήνιο

Ρήγμα στον ΔΗΣΥ με παρέμβαση Χάρη: «Δεν στηρίζω Αβέρωφ» – Βολές για πολιτικό εκβιασμό και παρασκήνιο

Σαφείς αποστάσεις από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 παίρνει ο Χάρης Γεωργιάδης, με επιστολή του προς την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2026. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι, εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιλεγεί ως υποψήφιος του κόμματος, δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τη στήριξή του, ενώ αφήνει αιχμές για τις εσωκομματικές εξελίξεις, κάνοντας λόγο για συνθήκες πίεσης και «απροκάλυπτου πολιτικού εκβιασμού».

BEST OF TOTHEMAONLINE