Στο -0,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το 2016 εκτιμά η Eurostat

Στο -0,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το 2016 εκτιμά η Eurostat

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να κυμανθεί στο -0,2% το Φεβρουάριο του 2016, υποχωρώντας από το 0,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Αναλύοντας τα βασικά συστατικά του πληθωρισμού, οι υπηρεσίες έχουν τη μεγαλύτερη ετήσια επίπτωση στο δείκτη (1,0% σε σχέση με το 1,2% του Ιανουαρίου) και ακολουθούν το αλκοόλ τα τρόφιμα και ο καπνός (με 0,7% από 1,0% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,3% από 0,7% τον Ιανουάριο) και η ενέργεια (με μεγάλη υποχώρηση -8,0% από -5,4% τον Ιανουάριο).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE