Έκτακτο σχέδιο 500 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα ετοιμάζει η Κομισιόν

Έκτακτο σχέδιο 500 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα ετοιμάζει η Κομισιόν

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης βρίσκεται και σήμερα το προσφυγικό, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάζεται για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή ενός σχεδίου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα.

Ενός σχεδίου που θα εγκριθεί μεθαύριο και που, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι πόροι του θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στην εν λόγω εξέλιξη αναφέρεται ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Standaard με τίτλο «Σχέδιο έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Επιτροπή». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Επιτροπή πρόκειται να διαθέσει κονδύλια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τα οποία πρόκειται στη συνέχεια να δοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν προσφυγικοί καταυλισμοί.

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων εξαιτίας του σταδιακού κλεισίματος των συνόρων, περιγράφει εξάλλου ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Tijd υπό τον αιχμηρό τίτλο «Αθήνα, το αποχετευτικό φρεάτιο της προσφυγικής κρίσης» και υπότιτλο «Από χώρα διέλευσης για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα γίνεται πλέον καταληκτικός σταθμός γι’ αυτούς».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες να φτάσουν τους 200.000 μέχρι το καλοκαίρι επισημαίνει τέλος και η De Morgen σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χτυπάει το καμπανάκι του συναγερμού για τους πρόσφυγες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE