ΚΥΠΡΟΣ - Ανώτερος Λειτουργός: «Πρόεδρε με πληρώνετε 5 χιλιάδες ευρώ για να μην κάνω τίποτε»

ΚΥΠΡΟΣ - Ανώτερος Λειτουργός: «Πρόεδρε με πληρώνετε 5 χιλιάδες ευρώ για να μην κάνω τίποτε»

Συμβαίνει και αυτό στην Κύπρο. Πληρώνουμε Ανώτερο Λειτουργό άλλα δεν του έχουμε αναθέσει καμία εργασία

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τη Τρίτη (01/03), o Ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριος Δρουσιώτης, εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία που βρίσκονταν και ανέλαβε ως προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, όμως μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Ο ίδιος με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει πως ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει σταλεί για χειρισμό, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία.

Μάλιστα σημειώνει πως η εργοδότηση του, κοστίζει στο κράτος €5.000 τον μήνα, αφού κατέχει κλίμακα Α13+2.  Ο ίδιος επισημαίνει πως «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανώτερος λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Η επιστολή του Μάριου Δρουσιώτη έχει σταλθεί τόσο στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από τη στιγμή που κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE