ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΔΗΣΑΚΕΛ σε όλα», λέει η ΕΔΕΚ - «Έβγαλαν» μαχαίρια για τον τηλεοπτικό χρόνο στο ΡΙΚ

«ΔΗΣΑΚΕΛ σε όλα», λέει η ΕΔΕΚ - «Έβγαλαν» μαχαίρια για τον τηλεοπτικό χρόνο στο ΡΙΚ

Διαφωνιών συνέχεια είχαμε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΡΙΚ μεταξύ της διοίκησης του σταθμού και των εκπροσώπων, των κομμάτων, ώστε να καθορίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο που θα τους κατανεμηθεί.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Παρόλο που αυτή ήταν η δεύτερη η συνάντηση κομμάτων και ΡΙΚ το σκηνικό ήταν πάνω κάτω το ίδιο για μην πούμε και χειρότερο.

«To έλα να δεις» έγινε στην συνάντηση των κομμάτων για το ντιμπέιτ στο ΡΙΚ

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ κατέθεσε την διαφωνία του με το πρόγραμμα που εξέδωσε το ΡΙΚ αφού έδινε περισσότερες τηλεοπτικές παρουσίες στην ΕΔΕΚ και στα υπόλοιπα κόμματα σε σχέση με τα εκλογικά τους ποσοστά. Ο ΔΗΣΥ υποστήριξε την διαφωνία του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από την ΕΔΕΚ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Στελέχη της ΕΔΕΚ, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως, «μετά την συνεργασία του ΔΗΣΑΚΕΛ, στο θέμα του εκλογικού μέτρου, έπειτα της μείωσης, της κρατικής χορηγίας στα μικρότερα κόμματα, τώρα συνεργάζονται και στο πως θα μειώσουν τον τηλεοπτικό μας χρόνο».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό πρόγραμμα που συνέταξε το ΡΙΚ θα πραγματοποιηθούν για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, και Μάιο συνολικά  24 εκπομπές εκ των οποίων οι 7 θα είναι αφιερωμένες στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και μια στα μη κοινοβουλευτικά κόμματα.

Από τις 16 που απομένουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα έχουν καθολική συμμετοχή, το ΔΗΚΟ 12, η ΕΔΕΚ 10 και τα υπόλοιπα κόμματα από 7 παρουσίες.

Ωστόσο μετά την διαφωνία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top