ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ και Κέρι επαναδιαβεβαίωσαν την ανάγκη συνεργασίας για την εκεχειρία στη Συρία

Λαβρόφ και Κέρι επαναδιαβεβαίωσαν την ανάγκη συνεργασίας για την εκεχειρία στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι επαναβεβαίωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν χθες βράδυ την ανάγκη για τη συνεργασία των δύο χωρών για τη διασφάλιση του τέλους των εχθροπραξιών στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

"Η τηλεφωνική συζήτηση εστιάστηκε στην εφαρμογή της ρωσοαμερικανικής πρωτοβουλίας για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", υπογράμμισε η ανακοίνωση του υπουργείου, που αναρτήθηκε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκορ Κονασένκοφ δήλωσε πως στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ στις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Αμάν στην Ιορδανία βρίσκονται σε διαρκή επαφή με αξιωματούχους στην ρωσική βάση Χμέιμιμ στη Συρία για τις εξελίξεις στη χώρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας σκότωσαν πολλούς "παράνομους" κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης η οποία διεξήχθη χθες εναντίον ισλαμιστών και στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες, στην πόλη Ιρμπίντ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση, την οποία ένας αξιωματικός περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών εναντίον πυρήνων εν υπνώσει ισλαμιστών φανατικών.

Μια δεύτερη πηγή στις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε πως οι δυνάμεις αυτές, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αναπτύχθηκαν κυρίως σε έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στην καρδιά της πόλης, όπου σύμφωνα με τις αρχές κρύβονταν οι "φυγόδικοι παράνομοι".

Το Αμμάν δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιοι ήταν οι στόχοι της επιχείρησης αυτής, ανακοίνωσε πάντως πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας σκότωσαν πολλούς "φυγόδικους παράνομους" και τραυμάτισαν πολλούς άλλους, ενώ τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επίσης τραυματίστηκαν.

Εξάλλου, ανώτεροι Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν στην UNICEF, το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πως μπορούν να σχεδιάσουν τον εμβολιασμό των παιδιών σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Αντονι Λέικ, γενικός διευθυντής της UNICEF.

Για την εφαρμογή του σχεδίου θα απαιτηθεί η διαρκή πρόσβαση σε περιοχές που τελούν υπό πολιορκία στην Συρία - όπου από το περασμένο Σάββατο βρίσκεται σε ισχύ προσωρινή παύση των εχθροπραξιών- και αυτό θα σημαίνει πως από κοινού η συριακή κυβέρνηση και οι ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε περιοχές στη χώρα, τόνισε ο Λέικ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top