ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοσχέδιο leasing: Επιφυλάξεις από τράπεζες, θετικοί οι developers

Νομοσχέδιο leasing: Επιφυλάξεις από τράπεζες, θετικοί οι developers

Στόχος να ψηφιστεί το βασικό νομοσχέδιο πριν τις εκλογές

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Με τροποποιήσεις και παράπονα ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), το οποίο παρουσιάστηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την Τρίτη (1/3). Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, το βασικό πλεονέκτημα του διαδικασίας leasing είναι ότι συνεπάγεται με μειωμένο πιστωτικό κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς αυτά διατηρούν την ιδιοκτησία του ακινήτου που εκμισθώνεται.

«Δώρο άδωρο» λένε οι τράπεζες

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου δεν φαίνεται ωστόσο να έπεισαν τις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος των τραπεζών χαρακτήρισε «δώρο άδωρο»  το νομοσχέδιο, αφού ήδη οι τράπεζες προχωρούν σε μισθώσεις με βάση πρόνοια του Συντάγματος, ενώ όπως είπε, το νέο νομοσχέδιο είναι «φιλικό προς το μισθωτή».

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Αυτοκινήτων, ο οποίος ζήτησε να γίνουν τροποποιήσεις που να αφορούν τα οχήματα, διότι με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο δεν θα μπορεί να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς η απόκτηση της κατοχής ενός οχήματος που θα βρίσκεται κάτω από σύμβαση.

Προοπτικές εσόδων «βλέπουν» οι developers

«Με καλό μάτι» βλέπουν το νέο νομοσχέδιο οι developers. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης τάχθηκε υπερ του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει νέες προοπτικές εσόδων για τον τομέα, ο οποίος όπως είπε, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Συγχρόνως όμως ζήτησε να γίνει τροποποίηση ώστε να επιτρέπεται η εκμίσθωση και από τους επιχειρηματίες ως ιδιοκτήτες και όχι μόνο από τους κατασκευαστές.

Θέλουν να προλάβουν πριν τις εκλογές

Στόχος της Επιτροπής είναι η προώθηση του βασικού νομοσχεδίου πριν τις εκλογές, οπότε και θα κλείσει η Βουλή, ενώ τα άλλα τέσσερα νομοσχέδια –που πλαισιώνουν το βασικό- θα τεθούν ενώπιον της Βουλής με τη νέα σύνθεσή της, μετά τις εκλογές του Μαΐου.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Θλίψη στην Ελλάδα: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πρώην βουλευτής



Έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Έγιναν οι τελευταίες ρίψεις από τα εναέρια μέσα για τη φωτιά στον Φαρμακά - Θα εργάζεται πυρετωδώς όλο το βράδυ η Πυροσβεστική

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αυτή τη φορά σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος ΙΙ», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top