Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών - Κίνδυνος για τσουνάμι

Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών - Κίνδυνος για τσουνάμι

Μια πολύ ισχυρή και ρηχή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε σήμερα τα δυτικά παράλια της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 808 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Παντάνγκ. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Οι αρχές της Ινδονησίας εξέδωσαν αμέσως προειδοποίηση για τσουνάμι που ενδέχεται να πλήξει τις επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ. Σύμφωνα με την τοπική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, όμως όσο πιο ρηχός είναι ο σεισμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκαλέσει καταστροφές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE