ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσικνοπέμπτη και η Λεμεσός μπαίνει σε ρυθμούς Καρναβαλιού

Τσικνοπέμπτη και η Λεμεσός μπαίνει σε ρυθμούς Καρναβαλιού

Με την πανηγυρική είσοδο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, "Λεμεσός - Το διαμάντι της Μεσογείου", την οποίαν ενσαρκώνει η Έλενα Παπαδοπούλου, αρχίζουν και επίσημα από σήμερα, Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού.

Η καρναβαλίστικη διάθεση ξεκινά από τις 11.00 μπροστά από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και την Ελληνική Τράπεζα, στην οδό Γλάδστωνος καθώς και την Τράπεζα Κύπρου, στην οδό Αγίου Ανδρέου, με καρναβαλίστικα τραγούδια, ποτό και εδέσματα.
 
Στις 12 το μεσημέρι οι «Κανταδόροι Λεμεσού» θα τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο, στην παρουσία της βασιλικής οικογένειας και των Τοπικών Αρχών.
 
Το απόγευμα, στις 17.30, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν στο Δημοτικό Μέγαρο, έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2016». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
 
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού και τις Μαζορέττες Λεμεσού θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στην οποία το καρναβαλίστικο κέφι θα ζωντανέψει με τους Batukinio, το Βραζιλιάνο τραγουδιστή Hasley Clouberg και τη μπάντα του, καθώς και 5μελή ομάδα από σολίστες του Τσίρκου Σκηνής της Αγίας Πετρούπολης.
 
Αποκορύφωμα των σημερινών εκδηλώσεων αποτελεί η είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, στις 19.00, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και η στέψη της από τον περσινό Βασιλιά Καρνάβαλο. Η Βασίλισσα θα ανεβεί στο άρμα της, το οποίο θα συνοδεύσουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, οι "Κανταδόροι Λεμεσού", η Χορωδία Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.
 
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, για τον πρώτο υπαίθριο Καρναβαλίστικο Χορό, με τραγούδια και χορούς από το συγκρότημα Los Carnavalos.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top