Αποκάλυψη Ρώσου Πρέσβη: «Εταιρείες μας θα ενδιαφερθούν στον 3ο γύρο αδειοδότησης φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Αποκάλυψη Ρώσου Πρέσβη: «Εταιρείες μας θα ενδιαφερθούν στον 3ο γύρο αδειοδότησης φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι, στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», καθώς όπως δήλωσε ρωσικές εταιρείες θα επιδείξουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Αυτό σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη θα γίνει τώρα αφού μέχρι σήμερα η Ρωσία, δεν είχε πεισθεί ότι η Κύπρος διαθέτει μεγάλες ποσότητες αερίου.

Μετά όμως από τις τριμερείς συμφωνίες της Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ και Ελλάδα καθώς επίσης και με την πρόσφατη αποκάλυψη πως το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, πηγάζει από τον Κυπριακό «Ερατοσθένη», η Ρωσία φαίνεται ότι θα λάβει μέρος στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Η είδηση αυτή αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη για την Κύπρο τόσο σε οικονομικό αλλά και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο Ρώσος Πρέσβης, χαρακτήρισε επίσης δύσκολη τη λύση του Κυπριακού με τον Ερντογάν αφού όπως εξήγησε στην Τουρκία υπάρχει άνοδος του ισλαμισμού και γενικότερα η χώρα παρουσιάζει μια επιθετικότητα κατά των Κούρδων ενώ δεν διστάζει να καταρρίψει και αεροπλάνο της Ρωσίας «χωρίς ποτέ να πει ένα συγγνώμη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ζυγίζοντας αυτά τα δεδομένα ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε πως είναι δύσκολη η διευθέτηση του Κυπριακού.

Αναφορά έκανε επίσης και στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας τονίζοντας ότι σήμερα βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού έχει προκληθεί μεγάλη ζημιά στην οικονομία της εστιάζοντας κυρίως στο εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων καθώς επίσης και στην «απαγόρευση» των Ρώσων πολιτών να ταξιδεύουν στην χώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE