Μάθε ποιος «πουντζιάζει» τα «λαπόρτα» τελικά...

Μάθε ποιος «πουντζιάζει» τα «λαπόρτα» τελικά...

Οι δράσεις της αστυνομίας έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια και τα «λαπόρτα» πέφτουν βροχή, όπως ακούμε πολλούς συμπολίτες μας να παραπονιούνται. Ειδικά την περίοδο των αργιών και τα Σαββατοκύριακα το φαινόμενο εντείνεται.

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Τα παράπονα συνήθως συνοδεύονται με την γεμάτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τοποθέτηση, «εν να φκάλουν τα λεφτά των γιορτών οι αστυνομικοί». Έχει όμως αυτός ο ισχυρισμός βάση;

Το «ThemaOnline» θέλοντας να ξεκαθαρίσει αυτό το πάγιο ερώτημα μίλησε με τον Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, κ. Γιαννάκη Χαραλάμπους, ο οποίος τοποθετήθηκε ευθέως και κατηγορηματικά επί του θέματος.

«Όλα τα χρήματα που εισπράττονται από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για οδικές παραβάσεις πάνε στα ταμεία του κράτους. Ανάλογα με τον δήμο όπου παρατηρείται η παράβαση ενδέχεται κάποιο ποσό να πάει στα ταμεία του δεν λόγω δήμου, υπό προϋποθέσεις», σημείωσε.

«Η Αστυνομία Κύπρου δεν επωφελείται ούτε με ένα σεντ από αυτές τις εισπράξεις, αφού το Σώμα αποτελεί εκτελεστική εξουσία και υποχρέωσή της είναι να εφαρμόζει την υφιστάμενη νομοθεσία, όπως αυτή ψηφίστηκε από τους βουλευτές και στην οποία δεν έχει κανένα λόγο», συνέχισε.

Όσον αφορά την αύξηση των περιπόλων κατά τις προαναφερθείσες περιόδους, ο κ. Χαραλάμπους μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο γεγονός παρατηρείται λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας, αλλά και των καταγγελιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE