Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας

Η επιχείρηση των αστυνομικών έφερε στο «φως» και τα σχέδια των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε αρκετά σημεία της Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Kuala Lumpur.

Σε μια ιδιαίτερα σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ahmad Zahid Hamidi, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι μαλαισιανές αρχές ανακάλυψαν σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους να απαγάγει τον πρωθυπουργό και δυο υπουργούς της χώρας.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έφερε στο «φως» και τα σχέδια των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε αρκετά σημεία της Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Kuala Lumpur, μέσα στο 2015.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hamidi: «Στις 30 Ιανουαρίου του 2015, 13 άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, σχεδίαζαν να απαγάγουν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Ανακαλύψαμε σχέδια για επιθέσεις σε αρκετές τοποθεσίες, στην Kedah, την Kuala Lumpur και την Putrajaya, αλλά και για απόπειρες κλοπής όπλων από στρατόπεδα, για εκρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων».

Ο ίδιος ο  Ahmad Zahid Hamidi, εκτός από αναπληρωτής πρωθυπουργός, εκτελεί και τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών και ήταν ένας από τους τρεις στόχους.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στη Μαλαισία και πως τα πρόσωπα που εντόπισαν, λάμβαναν τις εντολές τους από τη Συρία.

Από την πλευρά του ο Μαλαισιανός υπουργός Άμυνας, Tun Hussein, δήλωσε πως δεν φοβάται τις ενδεχόμενες απειλητικές προθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και πως η ενίσχυση του στρατού της χώρας, θα σιγουρέψει πως η επιρροή των τζιχαντιστών στη χώρα θα περιοριστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν προληπτικά σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE