2,8 δισ. ευρώ αγορές με κάρτες VISA

2,8 δισ. ευρώ αγορές με κάρτες VISA

Αυξημένη η χρήση τους στην Κύπρο κατά 4,7% σε σχέση με το 2014

Το 22% των συναλλαγών στην Κύπρο γίνεται πλέον με κάρτες VISA, ενώ η συνολική χρήση τους για το 2015 ανήλθε στα 2,8 δις. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4,7%.

Ειδικότερα στην Κύπρο κατά το 2015, ο αριθμός συναλλαγών  για αγορές με χρεωστικές κάρτες έφτασε τα 26 εκατ. και ήταν αυξημένος κατά 3,4%, ενώ ο αριθμός συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες παρέμεινε περίπου σταθερός στα 11 εκατομμύρια. 

Όσον αφορά τη χρήση καρτών Visa για συναλλαγές στο διαδίκτυο, η συνολική δαπάνη έφτασε τα 514.2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 26%, ενώ, κατά τη διάρκεια του 2015, οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών έφτασαν τις 460,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE