Φίμωτρο στους νοσηλευτές για να μην μιλούν στα ΜΜΕ βάζει το Υπ. Υγείας – DOC

Φίμωτρο στους νοσηλευτές για να μην μιλούν στα ΜΜΕ βάζει το Υπ. Υγείας – DOC

Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες βδομάδες οι νοσηλευτές των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων της Κύπρου μετά και την επιστολή που παρέλαβαν από το Υπουργείο Υγείας, η οποία μιλά ξεκάθαρα για φίμωση.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Και ενώ το ζήτημα για ένταξη των νοσηλευτών στην κλίμακα A8 έχει περάσει σε πολιτικό επίπεδο πλέον, το Υπουργείο Υγείας έρχεται να διογκώσει το πρόβλημα με εγκύκλιο που έχει στείλει σε όλα τα τμήματα των Νοσοκομείων.

Η επιστολή που κατέχει η ιστοσελίδα μας ToThemaOnline, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό στον κύκλο των νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα το Υπ. Υγείας απέστειλε πριν μερικές βδομάδες εγκύκλιο στην οποία αναφέρει ρητώς πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να δημοσιεύουν ή να μεταδίδουν από την τηλεόραση ή άλλο μέσο οποιαδήποτε ύλη η οποία αναφέρεται στην άσκηση των καθηκόντων τους χωρίς την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή».

Μάλιστα, στην επιστολή συστήνεται πως οι Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας που θα προβούν σε δηλώσεις, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν γραπτή άδεια από το Γραφείο του Υπουργού.

Άξιο αναφοράς για το θέμα των δηλώσεων προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, είναι η περίπτωση συγκεκριμένου λειτουργού του Νοσοκομείου Αθαλάσσας. Ο τελευταίος μίλησε δημόσια για τα προβλήματα του τομέα της ψυχικής υγείας και το Υπουργείο Υγείας έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE