Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων: «Πέσαμε θύματα δόλιων πρακτικών των τραπεζών»

Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων: «Πέσαμε θύματα δόλιων πρακτικών των τραπεζών»

Κραυγή αγωνίας του Προέδρου του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβου Μαυροβουνιώτη, για επίσπευση της εκδίκασης των υποθέσεων των Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Συμπληρώνονται σήμερα 3 χρόνια από την απόφαση - σοκ του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές του, διεκδικώντας τη δίκαιη και γρήγορη διευθέτηση των υποθέσεων των Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Με αφορμή την επίδοση ψηφίσματος με τη συμπλήρωση 3 ετών από την απόφαση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, μίλησε αποκλειστικά στο ThemaOnline, για τις αγωνίες των μελών του Συνδέσμου και για τα επόμενα βήματά του.

Ο κύριος Μαυροβουνιώτης είπε πως με το σημερινό ψήφισμα ο Σύνδεσμος επαναφέρει εκ νέου το θέμα, ζητώντας άμεσα την εξώδικη διευθέτηση των υποθέσεων και την επίσπευση της διαδικασίας, ενώ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά ότι «πέσαμε θύματα δολίων πρακτικών των τραπεζών».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου παραπέμπει στη συμφωνία μεταξύ Αναστασιάδη και Eurogroup για φορολογία όλων των καταθέσεων, πρόταση η οποία «μπλοκαρίστηκε από τη Βουλή και τους άλλους εμπλεκόμενους».

Τέλος ζητά «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», καθώς όπως λέει «το θέμα γίνεται χρονοβόρο και διαιωνίζεται. Οι τράπεζες μας διέλυσαν οικονομικά. Δεν θα έπρεπε να επωμιστούμε εμείς κατά τοις εκατό τη ζημιά των τραπεζών, αλλά θα έπρεπε να γίνει μία ισοκατανομή της ζημιάς σε όλες τις καταθέσεις, όπως είχε εισηγηθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE