ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ- Στιγμές αγωνίας: «Κλειδώσαμε τα παιδιά σε αποθήκη, ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα»

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ- Στιγμές αγωνίας: «Κλειδώσαμε τα παιδιά σε αποθήκη, ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα»

Στιγμές αγωνίας έζησαν όσοι βρίσκονταν στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιώς στον Στρόβολο το βράδυ της Κυριακής (13/03).

Ως γνωστόν, ενώ φίλαθλοι των ερυθρολεύκων στην Κύπρο παρακολουθούσαν το παιχνίδι Ολυμπιακός Πειραιώς – Παναθηναϊκός στο οίκημα στην λεωφόρο Στροβόλου, προέκυψε παρεξήγηση με υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα κάποιοι απ΄ αυτούς να επιχειρήσουν να κάνουν «ντου» στον Σύνδεσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λευκωσία: ΑΠΟΕΛίστες έκαναν «ντου» στον σύνδεσμο φιλάθλων του Ολ. Πειραιώς – Ξύλο και συλλήψεις

Το ThemaOnline, εξασφάλισε μαρτυρία ανθρώπου που βίωσε τα γεγονότα εβρισκόμενος στο οίκημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιώς και σας παρουσιάζει τα βασικά σημεία από τις τοποθετήσεις του.

«Δεν έχουν χρώμα…»
Αρχικά μας ανέφερε: «Πριν πω οτιδήποτε, να διευκρινίσω κάτι. Τέτοιες ενέργειες, όπως αυτές που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (13/03) δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν συγκεκριμένη προέλευση, ομάδα… Μετά τα όσα θλιβερά σημειώθηκαν, έγιναν επαφές μεταξύ των υποστηρικτών του ΑΠΟΕΛ που συνδέονται με τον συγκεκριμένο Σύνδεσμο Φιλάθλων (σ.σ. οίκημα στην Στροβόλου) και των στελεχών του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο και προσπαθούμε να τα βρούμε φιλικά».

«Έκλαιγαν τα παιδιά…»
Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον συνομιλητή μας να μας μεταφέρει το κλίμα που υπήρχε εντός του οικήματος κατά την επίθεση των περίπου 30 οπαδών: «Έριχναν πέτρες και έβριζαν. Εμείς αμέσως συμβουλέψαμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του οικήματος να μην προκαλέσουν και να κλείσουμε όλες τις πόρτες. Δυστυχώς κάποιοι θερμόαιμοι έσπασαν τις δυο από τις τρεις πόρτες που βρίσκονται μεταξύ του ισογείου και της εισόδου του οικήματος. Προσπαθούσαν να σπάσουν και την τρίτη πόρτα για να μπουν στο οίκημα. Εκεί ζήσαμε στιγμές αγωνίας καθώς πολλοί από εμάς είχαν έρθει στο οίκημα για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι της Ελλάδας με τα παιδιά τους. Οι θαμώνες ήταν άνθρωποι με οικογένεια. Κάποια παιδιά έκλαιγαν. Κάποια απ΄ αυτά τα κλειδώσαμε σε μια αποθήκη, ενώ άλλα τα βάλαμε να κρυφτούν κάτω από έναν πάγκο. Φοβόμασταν για τα παιδιά. Ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα εμείς στεκόμασταν από πίσω της και βάζαμε κόντρα. Κάποιος κοινός φίλος που προσπάθησε να μεσολαβήσει δέχθηκε επίθεση από τους συγκεκριμένους οπαδούς. Τελικά ήρθε η αστυνομία και προχώρησε και σε συλλήψεις».

Το γκολ του Παναθηναϊκού και οι προκλήσεις…
Πώς ξεκίνησαν, όμως, όλα αυτά; Ιδού πώς απάντησε σ΄ αυτό το ερώτημα: «Τη στιγμή που μπήκε το γκολ του Παναθηναϊκού, δυο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν σε μοτοσυκλέτες στα φώτα τροχαία στο ύψος του οικήματός μας, αντάλλαξαν κουβέντες με κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο οίκημα. Σε περίπου 30-40 λεπτά μαζεύτηκαν καμιά 30αρια με διακριτικά του ΑΠΟΕΛ, είχαμε ρίψεις πετρών και στη συνέχεια έγιναν αυτά που όλοι ξέρουμε. Ευτυχώς πέραν από υλικές ζημιές και την επίθεση που δέχθηκε ένα άτομο που προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση, δεν είχαμε άλλο παρατράγουδο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, αγαπάμε το ποδόσφαιρο και ότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν μ΄ αυτό που πρεσβεύουμε. Ευτυχώς έχουν γίνει κάποιες επαφές, δόθηκαν εξηγήσεις, ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top