ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Κολά - Η νεότερη των υποψηφίων: «Δεν θα αλλάξω για να αρέσω. Θα αρέσω με τις πράξεις και τα έργα μου»!

Μαρία Κολά - Η νεότερη των υποψηφίων: «Δεν θα αλλάξω για να αρέσω. Θα αρέσω με τις πράξεις και τα έργα μου»!

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της 25χρονης Μαρίας Κολά, για του χρίσμα του βουλευτή στις επικείμενες εκλογές, με το «Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών» στην επαρχία Λευκωσίας, «ταρακούνησε» θετικά τη νεολαία, αλλά και όλη την κοινωνία.

Του Ανδρέα Χαραλάμπους

Είναι μία εκ των 21 γυναικών στο ψηφοδέλτιο του κινήματος και η νεότερη μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, τίτλος που λογικά θα φέρει μέχρι τέλους των ανακοινώσεων.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε για το «ΤhemaOnline» είπε τα εξής:

Σχετικά με τι έχει να προσφέρει στη Βουλή: «Θεωρώ πως μπορώ να αντιπροσωπεύσω επάξια την κοινωνία, αλλά ειδικότερα τη νεολαία, με τρόπο που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και γενικά στον κρατικό μηχανισμό, με τον οποίο η μεγαλύτερη της μερίδα είναι απογοητευμένη, αν όχι αγανακτισμένη. Είναι υποχρέωση και δικαίωμα της νεολαίας να συμμετάσχει στα κοινά και να θέσει στο τραπέζι τις θέσεις του και όχι απλά να παραπονιέται από την ‘απ΄έξω’».

Πλεονεκτήματά της θεωρεί ότι είναι η μη αμιγής προέλευσή της από τον πολιτικό χώρο και η ενεργή ενασχόληση και συνεργασία της με «Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς» και εθελοντικές οργανώσεις και γενικά η τριβή η οποία είχε μέχρι σήμερα με ενεργούς πολίτες και τα πραγματικά τους προβλήματα.

«Θέλω να φέρω μια φωνή ρεαλισμού στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να αλλάξω και να πω ωραία λόγια για να αρέσω. Σε όποιους αρέσω θα το κάνω με τις πράξεις και τα έργα μου», σχολίασε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι έχει μειονεκτήματα απέναντι σε άλλους υποψηφίους ή αν θα έχει σε περίπτωση ενεργής συμμετοχής στη Βουλή, ανέφερε ότι: «Μόνο ως στερεότυπο αν το δούμε, μπορούν να θεωρηθούν μειονεκτήματα τα δεδομένα ότι είμαι νεαρή και ότι είμαι γυναίκα. Προσωπικά σκοπεύω να τα χρησιμοποιήσω ως πλεονεκτήματα. ‘Αν το ‘χεις εκμεταλλεύσου το’, μου αρέσει να λέω και προτίθεμαι να το εφαρμόσω»!

«Δεν θέλω να μακρηγορήσω και να προβάλω αγώνες της νεολαίας και των γυναικών για εξασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων», συνέχισε. «Αυτά είναι πλέον κεκτημένα και πρέπει να τα τιμήσουμε στην πράξη και όχι να αναλωνόμαστε σε επικλήσεις».

 

Ποια είναι η Μαρία Κολά

Γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1990 στο Στρόβολο και διαμένει στο Παλαιομέτοχο, χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας. Από τα πρώτα σχολικά της χρόνια υπήρξε μέλος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, σε τοπικό Σύστημα της περιοχής της στο οποίο μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε το Σώμα από τη βαθμίδα της Υπαρχηγού Ομάδας Προσκόπων.

Αποφοίτησε το 2008 από το Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, από όπου και απέκτησε επιτυχώς το πτυχίο της το 2014. Από το 2012 είναι ενεργό μέλος στη Νεολαία Οικολόγων, και τον τελευταίο χρόνο κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως, αναλαμβάνοντας περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτική δράση.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Β’ στην Εκτελεστική Γραμματεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου το διάστημα 2013- 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας της δραστηριοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην προώθηση του Διαρθρωμένου Διαλόγου, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στην προώθηση της ενεργούς εμπλοκής των νέων στα κοινά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top