ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι καταναλωτές ακριβοπληρώνουν τα είδη πρώτης ανάγκης

Οι καταναλωτές ακριβοπληρώνουν τα είδη πρώτης ανάγκης

Σε μια εποχή που μειώνονται τα καύσιμα και ο ηλεκτρισμός, οι Κύπριοι καταναλωτές ακριβοπληρώνουν τα είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί και το γάλα, ενώ υπάρχουν στην αγορά κρούσματα αισχροκέρδειας και κυκλοφορούν επικίνδυνα και ελαττωματικά προϊόντα, αναφέρει, σε διακήρυξη του με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, το Σωματείο Εργαζομένων Καταναλωτών.

Αναφέρει, επίσης, ότι στην αγορά υπάρχουν αρκετά προβλήματα που δημιουργούν ανασφάλεια στο καταναλωτικό κοινό και επηρεάζουν αρνητικά το επίπεδο ζωής και προσθέτει ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από μέρους αρκετών επιχειρήσεων βρίσκονται στην κορυφή του κώδικα των παρανομιών.

Το Σωματείο καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα σε περιστατικά ασυδοσίας, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό σ’ όλα τα επίπεδα , να καλύψει ελλείμματα στην ενημέρωση των καταναλωτών και να επισπεύσει τις έρευνες και την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται στην οικονομική καταστροφή της Κύπρου.

Καλεί ακόμη να ληφθούν μέτρα για αύξηση των ποινών για όσους παράγουν και διοχετεύουν στην αγορά ακατάλληλα προϊόντα, την ύπαρξη φόρο- ελαφρύνσεων στα καύσιμα και την επίσπευση των διαδικασιών για την αποτελεσματική εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top