ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσηλευτές: Δεν θέλουμε λεφτά αλλά αναγνώριση, θα συνεχίσουμε την απεργία

Νοσηλευτές: Δεν θέλουμε λεφτά αλλά αναγνώριση, θα συνεχίσουμε την απεργία

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την επ` αόριστον απεργία μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, διατράνωσαν σήμερα οι νοσηλευτές, μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με κεντρικό σύνθημα “Ζητούμε ίση και δίκαι μεταχείριση”.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, είπε ότι “για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή για να ζητήσουμε την ικανοποίηση των βασικών μας αιτημάτων”, προσθέτοντας ότι “το κράτος αρνείται να μπει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με σαφή χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους”.

“Ζητούμε την αναγνώριση του επαγγέλματος μας. Ζητούμε όπως αναγνωριστούμε και ενταχθούμε στις επιστημονικές δομές του κράτους. Ζητώ ως επιστήμονας που είμαι να αξιολογούμαι ως επιστημονικό προσωπικό και όχι ως προσωπικό με λυκειακά και μεταλυκειακά προσόντα. Δεν ζητούμε αυξήσεις, δεν ζητούμε λεφτά. Ζητούμε αναγνώριση”, είπε.

Το κράτος, συνέχισε, “εμμένει στην απόφαση του να μην ικανοποιήσει το οποιοδήποτε αίτημα μας. Αυτό μας πεισμώνει, αυτό μας βγάζει στους δρόμους, αυτό μας δείχνει ότι αυτός ο αγώνας δεν θα τελειώσει γρήγορα αλλά εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους”.
“Στόχος μας δεν είναι να κινδυνεύσει κανένας ασθενής. Είμαστε νοσηλευτές, είμαστε δίπλα από τους ασθενείς, είμαστε δίπλα από τους συμπολίτες μας. Τα νοσοκομεία για τρίτη μέρα συνεχίζουν να απεργούν. Η απεργία μας είναι επ` αόριστον μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα”.

“Δεν είμαστε εμείς που θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αλλά το κράτος μας εξαναγκάζει και δυστυχώς αυτό έχει άμεση επίπτωση προς την κοινωνία και τον κύπριο πολίτη”, κατέληξε.

O νοσηλευτής Γιώργος Σάββα είπε ότι “θέλω να απαντήσω πρώτα στον κ. Αβέρωφ. Δεν είναι της παρούσης αλλά πρέπει να το κάμω. Είπε ο κ. Αβέρωφ ότι -ειδικά για τους έκτακτους, τα παιδιά τα δικά μας- `αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού'. Να απαντήσω στον κ. Αβέρωφ ότι αν είχαν επιλογή να πάνε αλλού, θα πήγαιναν αλλού. Αν ήμασταν σε μια χώρα, όπως είναι η Σουηδία και η Δανία, με εξελιγμένα συστήματα υγείας και οι συνάδελφοι είχαν επιλογή, θα πήγαιναν πραγματικά αλλού. Θεωρώ ότι δεν τιμά ιδιαίτερα τον κ. Αβέρωφ αυτή η δήλωση και δεν βοηθά καθόλου στο να επιλυθούν προβλήματα”.

Η νοσηλευτική λειτουργός Μαρία Τριανταφύλλου, από την Πάφο, είπε ότι “ο σκοπός που είμαστε σήμερα εδώ είναι για να απαιτούμε ίση και δίκαιη μεταχείριση. Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο. Κωφεύουν όλοι, δεν ακούνε. Δεν θέλουμε χρήματα, το μόνο που θέλουμε είναι να μας αναγνωρίσουν την πανεπιστημιακή μας μόρφωση. Δεν νοείται σε ένα κράτος οργανωμένο να μην αναγνωρίζεται η πανεπιστημιακή μας δομή. Γι` αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ, ενωμένοι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους”.

Η φοιτήτρια νοσηλευτικής, Ελευθερία Νικολαΐδου, είπε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία μαζί με τους συναδέλφους της μέχρι την τελική δικαίωση των νοσηλευτών, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό της ως προς το μέλλον του κλάδου των νοσηλευτών στην Κύπρο.

Αντιπροσωπεία των νοσηλευτών επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα τους προς τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδη και ακολούθως πορεύτηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Η διαμαρτυρία των νοσηλευτών, η οποία έληξε χωρίς να σημειωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία απέκοψε το δρόμο μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top