Κυλά ομαλά η λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Κυλά ομαλά η λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων

H λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε όλες τις επαρχίες κύλησε ομαλά, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εν μέσω της επ` αόριστον απεργίας που πραγματοποιούν οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωση για τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων όλων των επαρχιών, από τις 7.30 πμ της 16ης Μαρτίου έως τις 7.30 πμ της 17ης Μαρτίου, «τα προβλήματα που παρουσιάζονται ως απότοκο της απεργίας είναι τα αναμενόμενα, όπως η αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων ιατρικών πράξεων όπου απαιτείται η συνδρομή των νοσηλευτών».

Σημειώνεται ότι βάσει του προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση της διευθέτησης που έγινε με τις Διευθύνσεις των Γενικών Νοσοκομείων, οι κρίσιμες Υπηρεσίες, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι αιμοκαθάρσεις, οι μεταγγίσεις, οι χημειοθεραπείες, οι ενδοσκοπήσεις και οι τοκετοί, συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, με όλα τα επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Το Υπουργείο αναφέρει πως τα δημόσια σοσηλευτήρια όλων των επαρχιών δέχθηκαν 576 επισκέψεις στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Έγιναν 112 εισαγωγές, διενεργήθηκαν 20 χειρουργικές επεμβάσεις και 4 τοκετοί.

Μέχρι τις 7.30 πμ σήμερα, παραπέμφθηκαν τέσσερα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα.

«Το Υπουργείο Υγείας ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των και διαβεβαιώνει τους ασθενείς ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή τους και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως ανακύπτουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE