ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης : Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Περδίκης : Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας είναι μια συμφωνία που σηματοδοτεί τη διάθεση της Ε.Ε. να προσφέρει γη και ύδωρ στην Τουρκία και να χρίσει τον Ερντογάν χωροφύλακα της περιοχής μας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μέσα στο άγχος τους να τα βγάλουν πέρα με το προσφυγικό πρόβλημα - και στην αποτυχία τους να το αντιμετωπίσουν, στη βάση των άρχων που ιδρύθηκε η ΕΕ - καταφεύγουν στην Τουρκία, προσφέροντας της πολύτιμα ανταλλάγματα» δήλωσε.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέροντας πως ευτυχώς δεν έγινε το μεγάλο λάθος και το μεγάλο έγκλημα να θυσιαστεί η Κύπρος για να ικανοποιηθούν οι μικροπολιτικές επιδιώξεις των Ευρωπαίων ηγετών.
 
Υπέδειξε ωστόσο πως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να πανηγυρίζουμε, γιατί, όπως είπε, βρισκόμαστε ακόμα στο Α΄ ημίχρονο. «H Τουρκία επιμένει στο άνοιγμα των κεφαλαίων και φαίνεται ότι ισχυρές πολιτικές δυνάμεις μέσα στην ΕΕ στηρίζουν αυτό το αίτημα.  Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια, να υπάρξει κινητοποίηση, γιατί βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top