ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ : Η αστυνομική διαδικασία για τον Γιαννακόπουλο στο Αεροδρόμιο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ : Η αστυνομική διαδικασία για τον Γιαννακόπουλο στο Αεροδρόμιο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γύρω στις 19:00 το βραδύ της Κυριακής (20/03) αφίχθηκαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας οι δυο καταζητούμενοι για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ.

Πρόκειται για τον πρώην Διευθυντή της Ελλαδικής εταιρείας Helector, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον πολιτικό μηχανικό ο Iμάρ Μπακλέρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής δεν εμφανίστηκε, με τις αρχές να προχωρούν εντός των επομένων ωρών σε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του.

Οι δυο ύποπτοι, έφτασαν στην Κύπρο αυτοβούλως για να παραδοθούν στις αρχές. Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν μέλη της Αστυνομίας, όπου και τους φόρεσαν χειροπέδες. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οδηγούνται αυτή την ώρα (19:25) στο ΤΑΕ Λεμεσού για κράτηση τους και τη Δευτέρα (21/03) αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 21/3 εκπνέουν τα διατάγματα κράτησης των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Οι οκτώ παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Τη Δευτέρα (21/03) η αστυνομία αναμένεται να αιτηθεί την ανανέωση διαταγμάτων κράτησής τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις,  διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE