ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η εκκένωση των νησιών από μετανάστες - Τούρκοι παρατηρητές σε Χίο και Λέσβο

Συνεχίζεται η εκκένωση των νησιών από μετανάστες - Τούρκοι παρατηρητές σε Χίο και Λέσβο

Έξι Τούρκοι παρατηρητές αφίχθηκαν ήδη στη Χίο, 18 αναμένονται στη Μυτιλήνη.

Στο χώρο υποδοχής του Ελληνικού οδηγούνται άμεσα, από το πρωί της Κυριακής, οι πρόσφυγες που έφτασαν, με βάση το νέο σχεδιασμό που προβλέπεται από τη συμφωνία των Βρυξελλών, στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής (20/03), προερχόμενο από τη Χίο, έφτασε το πλοίο "Terra Jet", που μετέφερε συνολικά 1.169 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν άμεσα σε λεωφορεία και έφυγαν για το Ελληνικό.

Κατά πληροφορίες, σήμερα το βράδυ έφτασαν στη Χίο και έξι Τούρκοι παρατηρητές, οι οποίοι, πάντοτε βάσει της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, αναμένεται να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων ασύλου.

Την ίδια ώρα, εμπλοκή προέκυψε με τη μετακίνηση περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τη Λέσβο, καθώς στους ελέγχους κατά την επιβίβαση τους σε πλοίο εντοπίστηκαν άτομα με πλαστά έγγραφα, που είχαν πέσει θύματα κυκλωμάτων που εκδίδουν παράτυπα δικαιολογητικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών, δε, άλλοι 18 Τούρκοι παρατηρητές αναμένονται το πρωί της Δευτέρας στη Μυτιλήνη.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό, στη Λέσβο έφτασαν περισσότεροι από 800 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί, πνίγηκαν!

Τραγωδία και στη Ρω, όπου νεκρά περισυνελέγησαν δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί από τα τουρκικά παράλια.

Τα άτυχα παιδάκια εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top