ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από τη γερμανική αγορά για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Κύπρο.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Ενθαρρυντικές φαίνεται να είναι οι πρώτες ενδείξεις που έρχονται από τη Γερμανία αναφορικά με τον τουρισμό. Ο ΚΟΤ συμμετείχε μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου και είχε σημαντικές επαφές με όλους τους μεγάλους οργανωτές ταξιδίων της χώρας, καθώς και με όλες τις σημαντικές αεροπορικές εταιρείες.

Όπως παραδέχθηκε η  αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου στον «Φιλελεύθερο», «οι κρατήσεις από την τουριστική αγορά της Γερμανίας άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους». Η κ. Δημητριάδου, που εκπροσώπησε τον Οργανισμό στην έκθεση του Βερολίνου μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Λακκοτρύπη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου, είπε ότι υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι θα υπάρξει αύξηση των θέσεων που θα διατεθούν για την Κύπρο από την Γερμανία. Η ίδια υπενθύμισε ότι πέρσι σε σχέση με πρόπερσι η γερμανική τουριστική αγορά κατέγραψε αύξηση αφίξεων της τάξης του 30% στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι Γερμανοί περιηγητές είναι υψηλής κατά κεφαλήν δαπάνης, έχουν μεγάλη μέση διάρκεια παραμονής σε σύγκριση με άλλες εθνικότητες και έχουν και ιδιαίτερη έφεση στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, όπως ο ορειβατικός, ο ποδηλατικός κ.λπ., πέραν του ήλιου και της θάλασσας, κάτι που αυξάνει τις προοπτικές και τις δυνατότητές τους να συμβάλουν στη βελτίωση της εποχικότητας του κυπριακού τουρισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE