Στα ύψη τα κυπριακά ομόλογα

Στα ύψη τα κυπριακά ομόλογα

Καταγράφουν αύξηση 22,78% που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Αυξητικές τάσεις καταγράφουν τα κυπριακά ομόλογα, παραμένοντας σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Τα ομόλογα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 22,78%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή του χρόνου.

Η αύξηση οφείλεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ακόμα η οικονομία κυρίως λόγω των κόκκινων δανείων και στον αποκλεισμό της χώρας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εξ’ ου και η μη αναβάθμιση του αξιόχρεου από τους S&P.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο οίκος S&P δεν προχώρησε στην αναβάθμιση, υπολείπονται τρεις αναβαθμίσεις (ratings) για να ενταχθεί το κυπριακό ομόλογο σε επενδυτική βαθμίδα. Την ίδια ώρα, οι οίκοι Moody’s και Fitch έχουν την Κύπρο τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κατηγορία (Β1 και Β+ αντίστοιχα). Καθώς όλα δείχνουν, οι οίκοι βρίσκονται σε στάση αναμονής λόγω της κατάστασης των τραπεζών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα προβληματικά δάνεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η «προδοσία» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου-Το δείπνο, η Αννίτα, ο Αβέρωφ και η κάλπη της 14ης Νοεμβρίου

ΔΗΣΥ: Η «προδοσία» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου-Το δείπνο, η Αννίτα, ο Αβέρωφ και η κάλπη της 14ης Νοεμβρίου

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Η απόφαση του Αβέρωφ Νεοφύτου, να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές του 2028, οι βαριές αναφορές του περί «προδοσίας», το παρασκήνιο μιας συνάντησης σε ψαροταβέρνα της Λευκωσίας, η άμεση απάντηση της Αννίτας Δημητρίου και η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, συνθέτουν ένα σκηνικό, που κάθε άλλο παρά θυμίζει, μια απλή εσωκομματική διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE