ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς ψήφιση νομοθεσίας για αποπληρωμή οφειλών σε κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις

Προς ψήφιση νομοθεσίας για αποπληρωμή οφειλών σε κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής οφειλών στις κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις, όπως ενημέρωσαν σήμερα την Επιτροπή Οικονομικών εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

Σε σημερινή συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκαν οι δύο προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ που αφορούν τη δυνατότητα να καταβάλλεται σε δόσεις συσσωρευμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή σε ΦΠΑ ή σε κοινωνικές ασφαλίσεις.


Σύμφωνα με τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελο Βότση, η Κυβέρνηση ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ετοιμάζει παρόμοιο νομοσχέδιο για τις οφειλές στις κοινωνικές ασφαλίσεις. Πρόσθεσε ότι εφόσον το νομοσχέδιο θα είναι ενώπιον της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί και το ΔΗΚΟ δεν θα επιμείνει στη δική του πρόταση νόμου. Ωστόσο ανέφερε ότι εάν δεν κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία με την πρόταση νόμου.

Ο κ. Βότσης είπε ότι το ίδιο θα γίνει και με τις οφειλές στον ΦΠΑ, «γιατί μας έχουν πει ότι ήδη εφαρμόζουν από μόνοι τους αυτή την πρακτική και έχουμε ζητήσει να μας καταθέσουν τη μεθοδολογία και τους κανονισμούς βάσει των οποίων γίνεται αυτή η διαδικασία για να δούμε κατά πόσον θα είμαστε και επ` αυτού του θέματος ικανοποιημένοι».

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι το πλεονέκτημα του κυβερνητικού νομοσχεδίου σε σχέση με τις προτάσεις νόμου είναι ότι θα επιτρέπει αν υπάρχει ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών, να μειώνονται οι πρόσθετες επιβαλλόμενες πληρωμές ως ποινή.

«Θα ήταν ευχής έργον και θα ελάφρυνε τους ενδιαφερόμενους πολίτες εάν τελικά ψηφίσουμε το νομοσχέδιο γι` αυτό η Επιτροπή θα περιμένει την Κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο δυνατό το νομοσχέδιο» είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top