Στη Μόσχα ο Γ.Λακκοτρύπης για τουριστική έκθεση και επαφές για ενέργεια

Στη Μόσχα ο Γ.Λακκοτρύπης για τουριστική έκθεση και επαφές για ενέργεια

Για τη Μόσχα όπου θα παραστεί στη διεθνή τουριστική έκθεση της πρωτεύουσας της Ρωσίας, αλλά και θα έχει συναντήσεις και επαφές με Ρώσους αξιωματούχους για θέματα ενέργειας και με επαγγελματίες του τουρισμού αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λακκοτρύπης θα ηγηθεί την Τετάρτη «της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στην 23 η διεθνή τουριστική έκθεση MITT (Moscow International Travel and Tourism Exhibition), ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Πρώτο Υφυπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, θα συναντηθεί με στελέχη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για συζήτηση των ευκαιριών που προσφέρονται στην Κύπρο για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και των επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, προστίθεται, «στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει, το πρωί της Τετάρτης, σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων οργανωτών ταξιδίων της Ρωσίας, με σκοπό να τους παρουσιάσει τις προοπτικές του κυπριακού τουριστικού προϊόντος και να συζητήσει μαζί τους την περαιτέρω αύξηση των προγραμμάτων και των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς την Κύπρο».

Θα ακολουθήσει, το απόγευμα, η συνάντηση με τον Ρώσο Πρώτο Υφυπουργό Ενέργειας Alexey Texler , κατά την οποία ο κ. Λακκοτρύπης θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και δυνατότητες του τομέα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τον επερχόμενο Τρίτο Γύρο Αδειοδότησης για Τεμάχια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην οποία θα παρακαθίσει, στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσίας και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων και Συνεργασίας με Επιχειρηματικά Συμβούλια του ρωσικού Επιμελητηρίου.

Επιστρέφει στην Κύπρο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE