Μειώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού

Μειώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού

Μείωση κατέγραψαν οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου, συνεχίζοντας τη διαμόρφωση της αρνητικής τάσης της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων αύξησης των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 10 σεντς στα 39,69 δολ το βαρέλι, γκρεμίζοντας το ψυχολογικό όριο των 40 δολ το βαρέλι. Είχε προηγηθεί η μείωσή τους κατά 1,66 δολ η 4% στα 39,79 δολ το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια μείωση των τιμών, για τα συμβόλαιο μηνός, από την 11η Φεβρουαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 7 σεντς στα 40,54 δολ το βαρέλι, μετά την πτωτική πορεία τους, στην αρχή της συνεδρίασης. Στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψαν μείωση κατά 1,32 δολ το βαρέλι ή 3,2% στα 40,47 δολ το βαρέλι.

Στις αρχές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα τιμών που είχαν καταγράψει το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις αναφορών της βιομηχανίας που είχαν προδημοσιευτεί για αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, κατά 9,4 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή είναι τριπλάσια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς πετρελαίου, οι οποίοι ανέμεναν εβδομαδιαία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 3,1 βαρέλια. Η αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων συντηρεί την τάση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, ενώ εξανεμίζει τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, επανατοποθετώντας το ψυχολογικό όριο συγκράτησης στα 40 δολ το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.